Glögejä on alettu valmistamaan jo tuhat vuotta sitten, kun roomalainen Apicius maustoi viinejä mm. kardemummalla ja kanelilla. Pohjoismaihin glögit levisivät myöhäiskeskiajalla, kun aatelisperheissä huomattiin lämmitetyn viinin sulattavan talvisessa viimassa kohmettuneen kulkijan taianomaisen tehokkaasti. 1960-luvulla glögeistä lopulta tuli koko kansan huvia, ja ne yleistyivät osaksi suomalaista jouluperinnettä. Vuodesta 2011 lähtien Lapin Maria on pitänyt tehtävänään toimia glögiperinteen soihdunkantajana ja vaalia poikkeuksellisen hienoa suomalaista marjaglögiperinnettä, jossa viinirypäle korvataan paljon maukkaammilla ja monipuolisemmilla metsämarjoilla. Tarkoituksena on tuoda joulupöytiin jo lähes unohdettuja aarteita pohjolan metsistä; katajanmarjaa, kuusenkerkkää ja mustikkaa, jotka maustetaan laadukkailla glögimausteilla. Glögit tehdään parhaista raaka-aineista, ilman lisä- ja säilöntäaineita ja aina käsityönä.
Lapin Marian aidoista raaka-aineista valmistetut glögit 6,90 € 750 ml. Useamman paketin tilaukset otamme mielellämme vastaan etukäteen.
Mikä näistä on sinun suosikkisi?
Vanilja-mustikkaglögissä kohtaavat napapiirin marjat ja päiväntasaajan mausteet. Mausteena käytetään vain aitoa Madagaskarin vaniljaa, jota keitetään hartaudella, jotta sen maut saadaan esille. Keväinen kuusenkerkkä maustaa jouluisen glögin mainiosti. Kerkässä on sitruunaista raikkautta ja ripaus karvautta, joka tuo vaihtelua glögien monesti makeaan maailmaan. Lempeä kaneli maistuu vahvasti ja vie jouluiseen tunnelmaan. Maukas ja tulinen inkivääri sopii suomalaiseen syksyyn ja talveen. Mikä lämmittäisi ihanammin kuin inkivääritoti? Lapin Marian inkivääri on huolella valikoitu ja maultaan pehmeä eikä pelkästään polttava. Siksi inkivääriä on glögissä huikeat 10 %! Tervetuloa maistiaisille!